THE MAGICAL WORLD OF WORDS (Kelimelerin Sihirli Dünyası)

THE MAGICAL WORLD OF WORDS

Okulumuzda "The Magical World of Words" (Kelimelerin Sihirli Dünyası) e-twinning projesi 2023 yılı Ocak ayından itibaren aktif bir şekilde yürütülmektedir. Proje Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında 10 okul ve 63 öğrenci katılımıyla gerçekleşmektedir. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Betül FİLİZ danışmanlığında 9. Sınıflardan 5 öğrencimiz ile projeye katılmaktayız. Projede amacımız yabancı dil ediniminde öğrencilerin yaşadığı kelime eksikliğinden kaynaklanan korkularını yenmek, eğlenceli ve kolay kelime öğrenme stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmak ve farklı okullardan öğrencilerle işbirliği içerisinde özgüvenli bir şekilde yabancı dil konuşmalarına fırsat sağlamaktır. Ayrıca yapılan çalışmalarda çeşitli web-2 araçları kullanarak hem öğrencilerimizin teknoloji kullanımlarının geliştirilmesi hem de öğrenmenin daha kalıcı hale getirilmesi hedeflenmiştir.

Projede şu ana kadar yapılan çalışmaların örnekleri şu şekildedir:

*Öğrencilerimiz Bitmoji ve Chatterpix programlarını kullanarak avatarlarını oluşturup kendilerini tanıtmışlardır.

 

*Projenin afiş ve logosunu hazırlamak için  öğrencilerimiz Canva programını kullanmışlardır. Daha sonra google forms üzerinden anket uygulanarak projenin ortak afiş ve logosu seçilmiştir.

  

*Öğrencilerimiz Canva ile tanışma kartları hazırlamışlar ve bu kartlarda şehrimizle ilgili bilgilere de yer vermişlerdir.

 

*Öğrencilerimiz projenin tanıtım panosunu hazırlamışlardır.

 

 

 

 

*Öğrencilerimiz "Güvenli İnternet Günü" sebebiyle okul panosunu hazırlamışlardır.

 

 

 

*Öğrencilerimiz "Share Your Likes and Dislikes" etkinliği için okul panosunu hazırlamış okuldaki diğer arkadaşlarının da etkinliğe katılımını sağlamıştır.

 

 

 

 

 

 

*Belirli aralıklarda ESEP platformu üzerinde chatroom buluşmaları yapılmış ve belirlenen konularla ilgili fikir paylaşımında bulunulmuştur.

 

*Zoom buluşmalarında "Kahoot", "Answergarden" gibi etkinliklerle öğrencilerin kelime öğrenimine katkı sağlanmaya çalışılmıştır.

 

*Tüm ortak okulların işbirliği ile Canva programında 2023 takvimi hazırlanmış ve her okul kendi yöresinden önemli yerlerle ilgili bilgiler vermiştir.

 

 

Proje kapsamında çalışmalar Mart ayı boyunca da devam edecektir.

06.03.2023 177

İÇERİKLERE ULAŞMAK İÇİN meb_iys_dosyalar/16/05/964509/dosyalar/2023_03/06104654_THE-MAGICAL-WORLD-OF-WORDS.pdf