NO STRESS, YES SUCCESS E TWINNING PROJECT

NO STRESS, YES SUCCESS E TWINNING PROJECT

Okulumuzda "NO STRESS, YES SUCCESS" isimli e twinning projesi 2024 Yılı Ocak ayından itibaren yürütülmeye başlanmıştır. Mayıs ayında tamamlanması planlanmaktadır. Projede toplam 13 öğretmen( 9 Türkiye, 2 Fransa, 2 Romanya) ve 78 öğrenci yer almaktadır. Okulumuz İngilizce Öğretmeni SELCEN DEMİREL (11 öğrenci) mentörlüğünde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni GÖZDE ARSLAN 6 öğrencisiyle ve Biyoloji Öğretmeni ZEYNEP DURSUN 6 öğrencisiyle ortak olarak projede çalışmaktadırlar. Projede, günümüzün en önemli sorunlardan biri olan stress faktörleriyle baş etme yöntemlerini öğrencilerimizin öğrenmeleri ve başarıya evet diyerek daha mutlu ve başarılı bireyler olmaları amaçlanmıştır.  Farklı faaliyetlerle ve diğer branşlarla işbirliği yaparak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bir nebze de olsa stresten uzak kalmalarını, web 2 araçlarını öğrenmelerini, kendilerine olan özgü en ve İletişim becerilerini geliştirmelerini, öğrencilerimizin hem akademik hem sosyal hayatlarında başarılı olmalarını hedefliyoruz.

Projemiz başladığından beri aşağıdaki çalışmalar gerçekleştirilmiştir:

* Proje öğretmenleri twinspace de kendilerini tanıtıcı yazılar yazmışlardır.

*Okul tanıtım video/sunum ve yazılarını oluşturmuşlardır.

* Öğrencilerimiz padlette kendilerini tanıtmışlar, farklı web 2 araçları ile avatar karakterlerimi yaratıp twinspace sayfasına yükşemişlerdir.

* Google forms da öğrenci öğretmen veli proje ön anketleri düzenlenip uygulanmıştır.

* 28 Ocak 2024 tarihinde twinspace de çevrimiçi öğretmen tanışma toplantısı yapılmıştır. Öğretmenler hem tanışıp sohbet etmişler hem de proje faaliyetlerinin görev dağılımını yapmışlardır.

*Projeye ait sosyal medya hesapları açılarak aktif şekilde bu hesaplar kullanılmaktadır.

*Şubat ayında çeşitli web 2 araçlarını (canva, logomaker vb.) kullanarak öğrenciler proje logolarını tasarlayacak lar ve Google formsda hazırlanan anketle projenin logos belirlenecek.

* Ayrıca e safety etkinlikleri yapılarak 6 Şubat Güvenli İnternet Günü kutlanacaktır.

*Faaliyetlere verimli ve keyifli bir şekilde devam edilecektir.

29.01.2024 107

31-01-2024
29-01-202429-01-202429-01-202429-01-2024