SON MEVLİT KANDİLİ KUTLANDI

SON MEVLİT KANDİLİ KUTLANDI

İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi’nde ilk haftanın son gününde, eğitim öğretim yılı içindeki, Hz. Peygamber (sav)’in doğumu vesilesiyle okulda lokum dağıtıldı ve Kültür Edebiyat Kulübü tarafından Mevlid Kandili programı tertip edildi. 

17.09.2024 77

Mevlüt programında konuşan edebiyat öğretmeni Ahmet Taştan: “Bugün dünyanın Hz. Peygamber’e daha çok ihtiyacı olduğunu beyan etti. Dünya Barışı ve Hz. Peygamber (sav) konulu konuşmasında:

“Biz, bu dünyayı sevginin ve adaletin kurtaracağını inanıyoruz. Çevremizde gördüğümüz bunca zulüm ve şiddet, insanların kalbindeki sevginin azalmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. “Yaratılanı sevdim, Yaratandan ötürü” düsturundan uzak kalmış insan, hem kendine hem de çevresine büyük zarar vermektedir. 

“Kişi sevdiği ile beraberdir.” hadis-i şerifi sahabe-i kiramı çok sevindirmişti. Yine Hz. Peygamber (sav)’in vefatına yakın bir zamanda “Kimin bende bir hakkı varsa gelip benden alsın!” diye buyurduğu o kıssanın kahramanı  sahabeden Ukkaşe: “İnsanlar bilsin ki Hz. Muhammed (sav)’den daha adil kimse yoktur.” diye haykırması da niçin onu örnek almamız gerektiğini açıklamaktadır.

Bizler, ümmeti olmaktan gurur duyduğumuz Hz. Muhammed (sav)'i sever ve onun göstermiş olduğu adalet düsturunu öncelersek dünya barışına büyük bir katkıda bulunmuş oluruz. Hz. Peygamberin rehberliğine her şeyden daha çok ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekir.” 

Bu konuşmadan sonra bolca salavatların getirildiği programda okulun biyoloji öğretmeni Ergün Erden, Yaman Dedenin yazdığı “Gönül hûn oldu şevkinden boyandım Ya Resulallah” dizesiyle başlayan  şiirini okuyarak programı dikkatle dinleyen öğrencilerin gönüllerini mest etti.

 

17-09-202417-09-2024