LİDERLERİN OYUNU İNEGÖL’DE LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI

LİDERLERİN OYUNU İNEGÖL’DE LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI

Yaklaşık iki ay önce başlayan turnuva süreci, 02 Mart Pazartesi günü okulumuzun çok amaçlı salonunda yapılan final mücadelesi ile son buldu. Öğrenciler yorucu ama bir o kadar da eğlenceli dakikalar geçirdiler. Turnuvayı kazanan ekip Küçükçalık Anadolu Lisesi oldu. Turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen  herkese teşekkür ederiz.

04.03.2015 2494

 

 

 

LİDERLERİN OYUNU İNEGÖL’DE LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI GÜZEL BİR FİNAL İLE SON BULDU

 

İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinin düzenlediği Liseler Arası Münazara Turnuvası organizasyonu ilçedeki öğrenciler ve eğitim kurumları arasında dikkatleri üzerine topladı. Yakın tarihin en yaygın ve etkili tartışma türlerinden biri olan ‘münazara’ türünün, günümüzün ve yakın geçmişin ‘lider’ vasfıyla anabileceği önemli fikir adamları ve tanıdık simalarının ortak noktası olduğu göze çarpıyor. Kitlelerin fikir önderleri için önemli olan ‘münazara’ türüne dair bir kültürün lise düzeyindeki öğrenciler arasında yerleşmesi için önemli bir adım atan okulumuz Md. Yard. Murat AYDIN, bu çalışmayla öğrencilerin entelektüel eğilimlerini artırmak, hayata dair bakış açılarını genişletmek ve fikirleri masada tartışabilecek olgunluğa, hoşgörüye ulaşmalarına öncü olabilmeyi hedefliyor.

 

Yaklaşık iki ay önce başlayan turnuvaya hazırlık süreci, münazırların sorumlu olduğu 10 konunun 13 Şubat Cuma günü duyurulması ile heyecanlı ve yoğun bir tempo kazandı. Sosyal Medya yarışmasının başlaması ile eğlenceli bir hal alan bu süreç 02 Mart Pazartesi okulumuzun çok amaçlı salonunda yapılan final mücadelesi ile son buldu.  Münazır öğrenciler, bu on konu içerisinden hangisi üzerine maç yapacaklarını ve konuyu hangi konumdan savunacaklarını maçtan yalnızca 20 dakika önce öğrendiler! Öğrencileri hiç şüphesiz ki zor ve eğlenceli dakikalar geçirdiler.

 

 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlenen olan turnuvaya, 16 okuldan ikişer takım olmak üzere toplam 32 takım mücadele etti. Toplamda 48 Öğretmen, 160 öğrenci hafta sonunda Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde bir araya geldi. Turnuvanın ilk günü her grup dört maç yaptı ve günün sonunda yapılan değerlendirmeler ile on altı ekip 1 Mart Pazar günü çeyrek finale katılmaya hak kazandı. Her maç giderek artan heyecanla beraber tecrübe edinen münazırlar, Pazar sabahı çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya geldiler. Çeyrek final mücadelesini başarıyla tamamlayan sekiz ekip yine Pazar günü yapılan yarı final mücadelesinde kozlarını paylaştı! Güzel bir yarı final mücadelesinden sonra Mediha-Hayri Çelik Fen lisesi, Küçükçalık Anadolu lisesi, Naire Çikayeva Anadolu lisesi ve okulumuz finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Final mücadelesi öğrenci velileri ve İnegöl halkına açık olarak gerçekleştirildi. Heyecanın, eğlencenin ve en önemlisi ‘düşünce’ nin hiç tükenmediği, aksine paylaşılarak çoğaldığı, kaybedeni olmayan bu turnuvada yine zorlu ve güzel bir mücadelenin sonunda kazanan ekip 5 Edebiyat öğretmeninden oluşan değerlendirme kurulunun kararı ile Küçükçalık Anadolu Lisesi oldu. Okulumuzun ikinci olduğu turnuvada Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi üçüncü, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Münazara turnuvasının en iyi konuşmacısı ise Okulumuzun münazara ekibinden Eslem Cömert seçildi. Sosyal Medya yarışmasını ise Kübra Nur Şimşek ile okulumuz kazandı. Kazanan ekiplere ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri Mustafa Karaaslan ve Mahmut Güven,  okul müdürümüz Ali Özdemir ve Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Avni Okumuş verdi. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican bu turnuvayı eğitsel bir etkinlik olarak öğrencilerin karşılıklı hoşgörü ile fikirleri tartışabilmelerini ve her türlü görüş ve düşünceye saygı gösterme özelliklerini geliştirmelerini sağlamak için yaptıklarını ve olumlu sonuçlarını gördükçe önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini söyledi. Ayrıca bu turnuvayı düzenleyen okulumuza ve destek veren Özdilek avm ve Sedef pastanelerine teşekkür etti. Münazara turnuvasının sonunda üzerinde anlaşılan ortak düşünce ve temenni önümüzdeki yıl tekrar bu turnuvada buluşmak oldu.