ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDIK.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDIK.

Bugün dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından birini teşkil eden, Türk milletinin tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynadığı, İstiklâl Harbimizin ön sözü niteliğindeki önemli bir günü yâd ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, millî birlik ve beraberliğin, en büyük gücü bile nasıl devirdiğinin en güzel kanıtıdır. Bu büyük mucizenin altında Mehmetçiğin yenilmez imanı, vatan, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı yatmaktadır.

Savaşın başında büyük ve kolay bir zafer bekleyen Winston Churchill "İngiltere savaş tarihinde Çanakkale Savaşı kadar acı bir sayfa yoktur. Hiçbir savaşa bu kadar büyük ümitlerle girilmemiş, hiçbir zafer bu kadar yakından kaybedilmemiştir." diyerek, hayal kırıklığını dile getirmiştir.

Çanakkale Zaferi, şanlı tarihimizden altın bir sayfadır. Bugün bulunduğumuz yer ve geldiğimiz nokta o günlerin eseridir. Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in başarısı hem burada hem de ileride başlayacak olan Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın ilham kaynağı olmuştur. Cephanesi biten askerlere "süngü tak" emrini verip, daha sonra "Ben, size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." Diyerek zafer kazanmıştır.

Sadece cephede değil, cephe gerisinde kalanların da savaştığı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale, yüzyıllarca esaret altında yaşamış milletler için de istiklâl meşalesinin tutuşturulduğu yer olmuştur. Çanakkale Zaferi ile kahraman ordumuz, en son teknolojik silahlara ve devasa donanmalara sahip denizaşırı sömürge imparatorlukları kurmuş devletlerin de yenilebileceğini tüm dünyaya ispat etmiş, vatanın aziz toprağını düşmana çiğnetmemiştir. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Okulumuzdaki programda emek veren öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

02.04.2023 319

02-04-202302-04-202302-04-202302-04-202302-04-2023